ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΣΟΥΟΝΣΙ - ΟΥΑΛΙΑ (LIBERTY STADIUM - SWANSEA - WALES W3'56045 N51'38335 )


Στάδιο της Ελευθερίας
Πόλη: Σουόνσι
Χωρητικότητα: 20.750
Ομάδα: Σουόνσι Σίτυ

Το Στάδιο της Ελευθερίας βρίσκεται στο Σουόνσι της Ουαλίας, έχει χωρητικότητα 20.750 θεατές και είναι η έδρα του ποδοσφαιρικού συλλόγου Σουόνσι Σίτυ που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο διεξήχθει στις 23 Ιουλίου του 2005, με την Σουόνσι να αντιμετωπίζει την Φούλαμ, μέχρι τότε η Σουόνσι χρησιμοποιούσε σαν έδρα, το Στάδιο Βετς Φιλντ. Το γήπεδο γεμίζει συχνά κατά τη διάρκεια των αγώνων της Σουόνσι, η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου. Το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων έγινε στις 16 Μαρτίου του 2015, όταν 20.828 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα Σουόνσι - Λίβερπουλ.

Η Σουόνσι Σίτι ιδρύθηκε το 1912 και έγινε μέλος της Φούτμπολ Λιγκ το 1921. Έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ την περίοδο 1981-82 τερματίζοντας στην 6η θέση, πέρνοντας εισητήριο και για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως τη σεζόν 1982-83 υποβιβάστηκε. Τη σεζόν 2010-11 ανέβηκε ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την νίκη της στα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ και έτσι αποτελεί το πρώτο Ουαλικό σωματείο που θα αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Σουόνσι Σίτι και οι οπαδοί της είναι γνωστοί ως "Τζακς". Μια εξήγηση για αυτό το όνομα είναι ότι κατά τον 17ο αιώνα, οι ναύτες από το Σουόνσι ήταν σεβαστά άτομα και κάθε "Σουόνσι Τζακ" ήταν ελεύθερος να ακολουθήσει κάποιο πλήρωμα χάρη στην φήμη της πόλης για καλούς ναύτες. Παρ' όλα αυτά, μερικοί πιστεύουν ότι το όνομα προέρχεται από το φημισμένο ναυαγοσωστικό σκυλί "Σουόνσι Τζακ". Η Σουόνσι Σίτι έχει κατακτήσει 1 φορά το Λιγκ Καπ Αγγλίας και 10 φορές το Ουαλλικό κύπελλο, ενώ έχει και μια συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Δείτε το στο streetview

Επίσημη Ιστοσελίδα Γηπέδου

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia