ΦΙΛΙΠΣ ΣΤΑΝΤΙΟΥΜ - ΑΪΤΧΟΒΕΝ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (PHILIPS STADIUM - EINDHOVEN - HOLLAND E5'28035 N51'26295 )


Φίλιπς Στάντιουμ
Πόλη: Αιτχόβεν
Χωρητικότητα: 35.000
Ομάδα: PSV

Το Φίλιπς Στάντιουμ βρίσκεται στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και είναι η έδρα του ποδοσφαιρικού συλλόγου PSV, γνωστού ως Αϊντχόβεν.

Με χωρητικότητα 35.000 θεατές, είναι το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ολλανδία. 'Eχει περάσει από αρκετές ανακαινήσεις κατά την διάρκεια την ιστορία του, ενώ δύο απ αυτές, το 1970 και το 1990 το μετέτρεψαν σε σκεπαστό. Το Φίλιπς Στάδιο κατέχει βαθμολογία 4 αστέρων από την UEFA. Έχει φιλοξενήσει αγώνες εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, αλλα και τον τελικό του UEFA Cup 2006.

Το 1910, η εταιρία Philips έχτιζε νέα σπίτια για να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ανάγκη για τη στέγαση των εργαζομένων της. Η περιοχή ονομαζόταν το "χωριό της Φίλιπς" και χτίστηκε σε κοντινή απόσταση από τα εργοστάσια της, που βρισκόταν στα περίχωρα του Αϊντχόβεν. Έτσι δημιουργήθηκαν και οι πρώτοι χώροι αναψυχής και αθλητισμού, μαζί με το γήπεδο Φίλιπς. Εν τω μεταξύ, η εταιρία ίδρυσε και μια ομάδα ποδοσφαίρου για τους υπαλλήλους της, που ονομάστηκε Philips Elftal και ο πρώτος αγώνας τους αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του γηπέδου, το 1911. Η Philips Elftal συνέχισε να παίζει στο γήπεδο για δύο σεζόν και το 1913 την διαδέχθηκε η PSV Αιτχόβεν που αγωνίζεται στο γήπεδο μέχρι και σήμερα. Το 2006 ο τελικός του UEFA Cup πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Φίλιπς, ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μίντλεσμπρο, που έληξε με σκορ 4-0 υπέρ της πρώτης.

Δείτε το στο street view

Επίσημη Ιστοσελίδα Σταδίου

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia