ΜΠΕΙ ΑΡΕΝΑ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (BAY ARENA - LEVERKUZEN - GERMANY E7'00080 N51'02175)

   
Μπει Αρενα
Πόλη: Λεβερκουζεν
Χωρητικότητα: 30.210
Ομάδα: Λεβερκούζεν



Η BayArena είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας και έδρα της Μπαγερν Λεβερκούζεν από το 1958, βρίσκετε πλέον στη διαδικασία να γίνει ενα στάδιο 5 αστέρων της UEFA. Το γήπεδο ήταν αρχικά γνωστο ως Ulrich Haberland Stadion, που το όνομά του το πήρε από έναν πρώην πρόεδρο της Bayer AG και εκ των ιδρυτών του συλλογου. Η αρχική χωρητικότητά του ήταν 20.000. Το 1986, ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης άρχισε και το έργο ολοκληρώθηκε το 1997, καθιστώντας το Bay Arena ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με χωρητικότητα 22.500. Το γήπεδο μετονομάστηκε BayArena το 1998. Το 1999 ένα ξενοδοχείο που συνδέεται με το στάδιο ολοκληρώθηκε, με κάποια από τα δωμάτια του να έχουν θέα στον αγωνιστικό χώρο. Το συγκρότημα του σταδίου περιλαμβάνει επίσης ένα εστιατόριο υψηλής ποιότητας, που επίσης έχει θέα στον αγωνιστικό χώρο, και συνεδριακές εγκαταστάσεις.



Η πόλη της Λεβερκούζεν είχε αρχικά κάνει προσφορά για να γίνει το Bay Arena ένα εκ των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ωστόσο, η γερμανική οργανωτική επιτροπή συμφώνησε ότι η επέκταση του BayArena με ελάχιστη χωρητικότητα 40.000 θεατών δεν θα ήταν ικανή να φιλοξενίσει  αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η πόλη απέσυρε την προσφορά της. Αντ 'αυτού συμφωνήθηκε ότι η BayArena θα είναι η κύρια εγκατάσταση για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν όμως, πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, αποφάσισε κατά του Bay Arena και επέλεξε το Βερολίνο ως έδρα για την προετοιμασία της εθνικής. Το BayArena θα φιλοξενόυσε δύο αγώνες της εθνικής ως αποζημίωση, οι οποίοι δεν έγιναν ποτε.

Στις 30 του Μάρτη του 2007 η Bayer AG συμφώνησε για επέκταση του γηπέδου με χωρητικότητα άνω των 30.000 θεατών. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν προς το τέλος του 2007 και υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί κατά την έναρξη της σεζόν 2009-10.




Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia